U trendu

Odloženo suđenje u predmetu tzv. državni udar

PODGORICA – Današnje suđenje u ponovljenom postupku grupi koja se tereti za navodno izazivanje državnog udara u Crnoj Gori na izborni dan 2016. godine odloženo je zbog bolesti okrivljenog Bratislava Dikića za 30, 31. maj i 1, 2, i 3. jun.

Okrivljeni Dikić obavetio je predsedavajućeg sudiju Zorana Radovića da zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da se odazove sudskom pozivu i u prilog svojih tvrdnji dostavio je izveštaj lekara specijaliste Hitne medicinske pomoći na kojem, kako prenosi portal podgoričkog Dana, nema ni pečata ni delovodnog broja, osim terapije koja mu je prepisana.

Sudija Radović saopštio je da mu se neposredno pred današnje suđenje obratio branilac okrivljenog Dikića, advokat Dušan Jovović, podneskom tražeći odlaganje iz razloga koje je već naveo njegov branjenik. Branilac je dostavio sudu izveštaj lekara specijaliste urologa Medicinskog centra u Nišu kao i izveštaj sa VMA sa propratnom dijagnozom.

Kako je ranije saopšteno iz Apelacionog suda, veće je ukinulo prvostepenu presudu jer su u postupku njenog donošenja i u samoj presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, a zbog kojih se nisu mogli prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci u prvostepenoj presudi, kako u odnosu na postojanje krivičnih dela za koje su optuženi oglašeni krivim, tako i u odnosu na postojanje njihove krivice za ta dela, piše portal.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar