U trendu

Odnosi između Pjongjanga i Moskve ulaze u zlatno doba

SEUL – Odnosi između Pjongjanga i Moskve ulaze u zlatno doba, navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, koje je posvećeno godišnjici posete ruskog predsednika Vladimira Putina Pjongjangu i potpisivanju zajedničke deklaracije.

“Danas odnosi Severne Koreje i Rusije dostižu nove strateške visine, ulazeći u svoj vrhunac na osnovu sporazuma koje su lider Kim DŽong Un i predsednik Vladimir Putin postigli na svom istorijskom sastanku u Vladivostoku u aprilu 2019. godine”, navodi se u saopštenju, prenela je agencija TAS S.

Kako je dodalo Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje, strateška i operativna saradnja dve zemlje samo raste u smislu “nulte tolerancije prema samovolji, drskosti i hegemonističkim akcijama Sjedinjenih Država i njenih satelita, kao i rešenosti da se snažno odupru spoljnoj agresiji i pretnjama, uz odbranu suvereniteta i nacionalnih interesa”.

Ministarstvo je takođe naglasilo da se Severna Koreja “solidariše sa fer akcijama ruskog rukovodstva koje imaju za cilj eliminisanje političkih i vojnih pretnji i ucena neprijateljskih sila, kao i zaštitu dostojanstva, interesa, mira i bezbednosti zemlje“.

Kako se navodi u saopštenju, Severna Koreja i Rusija održavaju saradnju na međunarodnoj sceni po principu međusobnog poštovanja, ujedinjene su u odbacivanju dvostrukih standarda u globalnoj politici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.