U trendu

„Ona tamo zemlja na Istoku“ destabilizuje EU

Ministarka odbrane Španije Marija Dolores de Kospedal optužila je Rusiju da pokušava da destabilizuje Evropu, a da je jedan od ciljeva Moskve — Španija.

Ona je to rekla nastupajući pred pristalicama Evropske narodne partije u Valensiji nazvavši Rusiju „onom tamo zemljom na Istoku“ koja koristi bilo kakav povod da destabilizuje EU.

Španska ministarka je ocenila i da su Italija i Francuska druga dva cilja Moskve.

Ona je takođe pozvala na borbu protiv „demagogije i populizma i svih onih koji žele da okončaju uspeh Evropske unije“.

„Na nama je odgovornost da zaštitimo ono što smo napravili. Moramo da se suprotstavimo svima koji napadaju naš evropski model“, dodala je.

Ranije su španski mediji pisali da raspolažu informacijama o tome da su podršku otcepljenju Katalonije davali korisnici društvenih mreža sa teritorije Rusije i Venecuele, ali nigde nije bilo zvaničnih potvrda da iza toga stoje ruske vlasti.

(Sputnjik)

5 komentara
 1. Vera

  Ova paranoja sa Rusima postaje smešna…

 2. KNEZ

  „prljavi inspektor Torente“ bi joj pokazao „ko kosi suknju.a ko pantalone“,i zašto !!

 3. Balkan

  Znaci Rusi ne samo da su omogucili pobedu Trampu u SAD, nego sada ciiljaju na EU pa krenuli od Spanije podrzavajuci Kataloniju. Pa ce onda Francuska pa tako redom dok se ne instalira u EU jer realno gledano i Rusija je jednim delom Evropska zemlja. Eh koliki je uticaj Velikog brata to je nevidjeno, samo je Rusija problem u svetu. Statua pravde ima rezona da ima zatvorene oci jer tako ne vidi na koju stranu kantar preteze a pravde nigde. Da ne bude zabune nisam ni Rusofil ni Amerofil daleko im svima lepa kuca.

 4. Anonimni

  Ala Ova lupa pred pristalicama i mozda joj botovi (kao kod nas ) veruju. Paranoja je cudo i neizleciva. Kad nemas sta da kazes (pameto i istinito) onda samo reci problem su Rusi.

 5. Blajbi

  Spankinje su uglavnom vrlo pametne, da, da…..

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike