U trendu

Opet pokrenuta nagađanja o Putinovom zdravlju: Desna ruka ga odaje? (video)

Ruski predsednik Vladimir Putin snimljen je kako se pridržava za stolicu dok se rukuje. Ovaj video je snimljen pre dva meseca i iako javnosti nije poznato da se išta ozbiljnije dešava sa zdravljem ruskog lidera, ovaj snimak doprinosi već brojnim spekulacijama da zdravstveno stanje predsednika Rusija nije dobro.

Na snimku koji je nastao 18. februara, neposredno pre početka njegove invazije na Ukrajinu, vidi se kako u Kremlju dočekuje svog kolegu beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

O ruskom predsedniku kruže brojne priče o narušenom zdravlju poslednjih meseci, a podstaknute su snimcima njegovog naduvenog lica, pognutog držanja, i stalnog pridržavanja za stvari u njegovoj blizini.

Na snimku iz februara, vidi se kako Putin stoji i dočekuje Lukašenka dok ruka počinje snažno da mu se trese. On je povlači uz svoje telo u pokušaju da smiri ruku. Međutim u tome ne uspeva, ali kreće ka Lukašenku i zamalo se spotakne.

Kasnije se vidi kako Putin sedi na stolici i ne može da miruje pa se stalno vrpolji i lupka nogama. Klip koji se pojavio pokrenuo je ponovo glasine o Putinovom zdravlju i potencijalnoj bolesti. O ruskom predsedniku su već kružile glasine da se bori sa Parkinsonovom bolešću, demencijom ili rakom, prenosi Nova.rs.

Kada je nedavno imao sastanak sa svojim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, svi su imali priliku da vide kako se Putin jednom rukom pridržava za sto i kako je utonuo u stolicu u kojoj je sedeo. Mnogi su rekli da je delovao naduveno i umorno. I tom prilikom je stalno lupkao nogom o pod.

Moskva je više puta odbacivala navode da je Putin ozbiljno bolestan. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije demantovao glasine da je Putin operisan od raka štitne žlezde.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)