najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Optuženoj mađarskoj snimateljki koja je šutirala migrante preti zatvor? (Video)

Mađarsko tužilaštvo pokrenulo je krivičnu istragu zbog remećenja reda protiv snimateljke koja je sa kamerom u ruci snimljena kako sapliće i šutira izbeglice koje su bežale od granične policije.

Tužilaštvo je dobilo prijave da je žena zaposlena za televizijski kanal N1 kod mesta Reske, fizički napala nekoliko migranata, među kojima je bilo dece, rekao je za MTI zamenik glavnog tužioca za okrug Čongrad Šandor Toro.

Opozicione stranke Demokratska koalicija (DK) i Dijalog za Mađarsku (PM) podnele su krivične prijave protiv snimateljke, dok je iz televizije N1 saopšteno da je ona otpuštena i da smatraju „slučaj zatvorenim“.

„U sklopu istrage, zvaničnici će, takođe, ispitati da li postoji osnov za ozbiljnija krivična dela“, kazao je Toro, a preneo AFP.

Na snimku koji se proširio Internetom, snimateljka Petra Laslo je uhvaćena kako sapliće čoveka koji trči sa detetom u rukama, a zatim šutira drugo dete koje trči kod mesta Reske blizu granice sa Srbijom.

Naknadno je objavljeno da je ona radila za televiziju N1, stanicu blisku ekstremno desničarskoj stranci Jobik.

Stranica na Fejsbuku naslovljena „Zid srama“ sa slikama, video snimcima i komentarima incidenta, do danas je dobila više od 30.000 lajkova.

„Ovo su šokantne slike. Vi ste deo novinske agencije. Svojom rukom snimate, a nogom povređujete nekog“, rekla je Aniko Bakonji iz mađarskog Helsinškog komiteta, dodajući da „to nikako nije bilo slučajno“.

Laslo se za sada nije javno oglasila povodom incidenta.

(Tanjug)

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike