U trendu

Osumnjičeni trgovac ljudima pucao na austrijsku vojsku

BUDIMPEŠTA – Mađarska policija i pripadnici antiterorističkih snaga tragaju za osumnjičenim krijumčarom ljudi koji je danas navodno pucao na austrijske vojnike na graničnoj kontroli.

U saopštenju iz austrijskog ministarstva odbrane se kaže da je kombi osumnjičenog jutros probio granični prelaz u Eberauu u austrijskoj oblasti Burgenland blizu mađarske granice nakon čega su ga zaustavili austrijski vojnici, prenosi AP.

Jedan od putnika iz kombija pobegao je peške u Mađarsku pucajući na austrijske vojnike, ali niko nije povređen, rekao je portparol policije Helmut Marban austrijskoj novinskoj agenciji APA.

Mađarska policija i snage mađarskog Centra za borbu protiv terorizma nastavljaju potragu za osumnjičenim, nepoznate nacionalnosti, u blizini mađarskog grada Sentpeterfa, sopšteno je iz mađarske policije

Još jedan osumnjičeni trgovac ljudima, državljanin Moldavije, uhapšen je na licu mesta, zajedno sa 12 izbeglica koji su zatražili azil, rekao je portparol austrijske policije i dodao da je kombi imao mađarske registarske oznake.

„Ovaj današnji incident ilustruje da su akcije trgovaca ljudima i povezani kriminal dobili nove dimenzije. Drago mi je što su vojnici ostali nepovređeni u razmeni vatre“, rekla je austrijska ministarka odbrane Klaudija Taner.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar