U trendu

Osumnjičeni za terorizam otkrio bizaran plan

Državljanin Velike Britanije Sahib Abu ( 27), uhapšen u julu i osumnjičen za terorizam, govorio je o bizarnom planu trovanja kraljevske porodice sladoledom, navodi Skaj njuz.
Abu je navodno o tome razgovarao sa policajcem na tajnom zadatku, pod imenom Rašid, tokom jednog od njihovih sastanaka prošle godine, nakon što su se upoznali u džihadističkoj grupi na Telegramu.

Snimak razgovora pušten je tokom suđenja Abuu zbog navodnih terorističkih planova.

Transkript sastanka, koji je objavio Independent, otkrio je da je Abu očigledno kritikovao doživotnu kaznu izrečenu 2018. jednom zagovorniku DAEŠ-a zbog niza krivičnih dela povezanih sa terorizmom.

Prema izveštaju Independenta, Abu je tvrdio da je taj čovek dobio 28 godina zatvora zbog planiranja napada na princa Džordža.

„Pokušavaju to da prikažu kao atak na bebu, a on je za metu imao celu kraljevsku porodicu. Znate li kakav je bio njegov plan? Ubaciti otrov u sladolede poslastičarnice koja je u blizini kraljevske porodice i oni odu tamo i kupe te sladolede“, rekao je Abu tajnom agentu.
Abu je otkrio da nakon što kraljevska porodica kupi poslasticu, dete će je najverovatnije pojesti.

Agent mu je očigledno odgovorio da je plan „pomalo ambiciozan“.

„Zbog toga ovo nije bilo previše inteligentno“, nastavio je Abu, prema navodima iz transkripta.

„A onda će vam se 28 godina nevernici smejati i zatvoriće vas, a na kraju ćete reći – vera mi je ovo donela“, dodao je.

Abu je uhapšen 9. jula nakon što je optužen za planiranje terorističkih napada.

Policajac kaže da je Abu pokušao da ga nagovori da krijumčari oružje u Veliku Britaniju i govorio je o svojoj nameri da napadne šiitskog imama u Bakingemširu.

Dan nakon razgovora Abu je kupio mač, dve fantomke, šešir i prsluk, što je smatrano njegovom pripremom za navodni napad.

Abu negira da je pripremao bilo kakve terorističke akte.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar