U trendu

Otkriveno ko je podmetao igle u jagode: „Reč je o osveti“

Australijanka koja je u jagode stavljala šivaće igle izvedena je u ponedeljak ujutru pred sud nakon što je policija dan ranije uhapsila i pokrenula protiv nje postupak za sedam slučajeva podmetanja igala.

Mej Ut Trin, stara 50 godina, bivša je radnica jedne od farmi jagoda severno od Brizbejna, gde je bila nadzornica. Na sudu je objavljeno da je motiv njenog postupka bila osveta ili želja da nekome naudi.

Australijska industrija jagoda vredna 160 miliona dolara bila je u septembru uzdrmana kad je pristiglo gotovo 200 prijava kupaca o pronalasku igala u jagodama i drugom voću.

Nekoliko velikih lanaca supermarketa povuklo je voće koje su kupci prestali da kupuju i proizvođači su morali da unište velike količine roda, a mnogima je pretio i stečaj.

„Ovo je možda jedan od najtežih slučajeva istrage u kojima sam učestvovao“ rekao je načelnik policije Kvinslenda Džon Vaker novinarima u Brizbejnu. U tom gradu je zabeležen i prvi slučaj podmetanja igala, kada se muškarac koji je pojeo jagodu požalio na bol.

Ženi preti do 15 godina zatvora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.