U trendu

Pariz Londonu: Šta ćete bez francuskog poljupca?

Grupa volontera „Operacija kroasan“ iz Pariza delila je danas u Londonu poruke ispisane rukom „šta ćete raditi bez francuskog poljubca“ i „ne ostavljajte nas same na Evroviziji“, s ciljem da ubede Britance da sutra glasaju za ostanak u EU.

Grupa ““Operacija kroasan““ stigla je u London da Britancima preda poruke drugarstva, s ciljem da ih ubede da treba da glasaju za ostanak u Uniju.

Volonteri grupe te grupe stajali su ispred najprometnijih mesta u Lopndonu stajališta gradskog prevoza i delili građanima rukom ispisane poruke od Francuza, prenosi AFP.

Organizatori su planirali da Englezima uruče sveže kroasane i 500 rukom ispisanih poruka prijateljstva na razglednicama sa fotografijama Pariza – grada ljubavi, ali ih je policija sprečila da dele kroasane zbog zakona kojim se, kako navode, zabranjuje podela hrane uoči izbora jer to može da utičce na rezultat.

Volonteri su poručili da će kroasani biti uručeni „prihvatilištima za beskućnike i bez ikakve političke poruke“.

„Svi znaju koliko je ova kampanja oštra, a mi želimo da uradimo nešto lepo, da se ljudi nasmeše“, rekao je organizator ove akcije Roz Reking, 29-godišnjak koji živi na relaciji Pariz-London.

Kampanja za ostanak Velike Britanije u EU, prema istraživanjima, trenutno vodi sa 51 odsto, a preostalih 49 odsto ispitanih želi izlazak iz unije, među kojima ima im onih koji se još nisu odlučili.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.