U trendu

Patrusev i predsednik Irana o saradnji, međunarodnim temama

TEHERAN – Iranski predsednik Ibrahim Raisi razgovarao je danas u Teheranu sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševim o različitim pitanjima rusko-iranske saradnje u oblasti bezbednosti, kao i nizu međunarodnih pitanja, saopštila je u sredu pres-služba Kancelarije ruskog Saveta bezbednosti.

„Na sastanku se razgovaralo o različitim pitanjima rusko-iranske saradnje u oblasti bezbednosti, kao i o nizu međunarodnih problema“, navodi se u saopštenju pres službe, preneo je Interfaks.

Prethodno su Patrušev i sekretar Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Irana Ali Šamkani održali konsultacije o bezbednosnim pitanjima u Teheranu uz učešće predstavnika ministarstava i resora dve zemlje.

Tokom konsultacija, Patrušev i Šamhani su razgovarali o Ukrajini, saradnji u međunarodnoj areni i borbi protiv, kako je navedeno u Moskvi, mešanja zapadnih obaveštajnih agencija u unutrašnje stvari obe zemlje, kao i o oblasti informacione bezbednosti.

„Naglašena je važnost povećanja razmene iskustava u razvoju ekonomskog potencijala Rusije i Irana i izgradnje spoljnotrgovinskih odnosa pod pritiskom sankcija“, saopštio je Savet bezbednosti RF.

„Došlo je i do razmene mišljenja o nizu međunarodnih pitanja, uključujući situaciju u Ukrajini i na Bliskom istoku“, navodi se u saopštenju Saveta bezbednosti Rusije.

Ranije je saopšteno da je Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev danas doputovao u Iran na redovne rusko-iranske bezbednosne konsultacije, u kojima učestvuju stručnjaci iz saveta za bezbednost dve zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.