Pelosi o imenovanju Grenela: Politički interes Trampa

SAN FRANCISKO – Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi je povodom imenovanja Ričarda Grenela za v.d. šefa Nacionalne obaveštajne službe SAD saopštila da je „predsednik Donald Tramp, nažalost, još jednom stavio svoj politički interes ispred interesa nacionalne bezbednosti SAD time što je za direktora te službe postavio čoveka čija je jedina kvalifikacija apsolutna lojalnost predsedniku“.

„Americi je potreban iskusan, kvalifikovan profesionalac za nacionalnu bezbednost koga je potvrdio Senat, posebno s obzirom na to da su nezavisnost i kredibilitet obaveštajne zajednice napadnuti od same Bele kuće. Još jednom je predsednik pokazao svoje nepoštovanje našeg ustavnog sistema provera i zaobišao ustavna ovlašćenja Senata postavljanjem još jednog zvaničnika za koga zna da ne može dobiti potvrdu čak ni od Senata kojeg kontrolišu Republikanci“, navela je ona u saopštenju objavljenom na njenom sajtu.

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ambasadora SAD u Nemačkoj Ričarda Grenela za vršioca dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe.

„Zadovoljstvo mi je da objavim da će naš veoma poštovani ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel postati vršilac dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe. Rik je predstavljao našu zemlju izuzetno dobro i radujem se što ću raditi sa njim“, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.