U trendu

Pendarovski čestitao Srbima u SM Savindan

SKOPLJE – Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski čestitao je pranik Svetog Save pripadnicima srpske zajednice u ovoj zemlji uz poruku da je ovaj praznik dodatni most za kulturno povezivanje sa Srbijom.

„U svoje lično ime i u ime svih građana Republike Makedonije, od srca vam čestitam nacionalni dan Srba u Republici Makedoniji – Svetog Savu i poželim da veliki praznik provedete u slozi, sreći i veselju“, naveo je Pendarovski.

Proslava praznika Svetog Save je, poručio je Pendarovski, dodatni most za kulturno povezivanje Republike Makedonije sa susednom Republikom Srbijom, ali i posebno značajan deo mozaika makedonskog multikulturalnog i multietničkog društva.

„Koristim priliku da zahvalim svim pripadnicima srpske zajednice u Republici Makedoniji na njihovom doprinosu u svim sferama društvenog života i izgradnji demokratske, prosperitetne i zajedničke domovine za sve“, naveo je makedonski predsednik i dodao: „Srećan vam 27. januar, dan Svetog Save“, saopšteno je iz kabineta makedonskog predsednika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.