U trendu

Pens: Poverljivi dokumenti nisu smeli da budu u mojoj kući, preuzimam odgovornost

VAŠINGTON – Bivši potpredsednik SAD Majk Pens rekao je danas da preuzima „punu odgovornost“ nakon što su poverljivi dokumenti pronađeni u njegovoj kući u Indijani.

U svom prvom javnom obraćanju od otkrića dokumenata, Pens je rekao da nije znao da se dokumenti nalaze u njegovoj rezidenciji, ali njegov nedostatak znanja nije izgovor.

„Dozvolite mi da budem jasan: ti poverljivi dokumenti nisu smeli da budu u mojoj kući“, rekao je Pens na Međunarodnom univerzitetu Floride, gde je govorio o ekonomiji i promovisao svoju novu knjigu.

Pens je rekao da je odlučio da izvrši pretres svoje kuće „iz opreza“ nakon što je Bajdenov tim nedavno otkrio da su dokumenti pronađeni u njegovoj bivšoj kancelariji i u njegovoj kući u Delaveru.

Dokumenti s poverljivim oznakama otkriveni su prošle nedelje u kući bivšeg potpredsednika Majka Pensa u Indijani, saopštio je ranije ove nedelje njegov advokat, preneo je AP.

On je istakao da se radi o malom broju dokumenata sa poverljivim oznakama koji su nehotice spakovani u kutiju i prevezeni u privatnu kuću bivšeg potpredsednika na isteku prošle administracije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar