U trendu

Pens upozorio Severnu Koreju da ne testira rešenost vojske SAD

Američki potpredsednik Majk Pens upozorio je danas Severnu Koreju da „ne testira“ rešenost američke vojske jer će ona odgovoriti na „efikasan“ način na upotrebu nuklearnog ili konvencionalnog naoružanja.

U okviru posete Japanu, Pens je s palube američkog nosača aviona USS Ronald Regan, rekao da administracija američkog predsednika Donalda Trampa nastavlja da „marljivo radi“ sa saveznicima poput Japane, Kine i s drugim globalnim silama na diplomatskim pritiscima na Severnu Koreju.

On je rekao mornarima i da je spremnost ključna. „SAD će uvek tražiti mir, ali pod predsednikom Trampom štit je spreman i mač je spreman „, kazao je Tramp u vojnoj bazi Jokosuka, gde je nosač usidren.

Pens, koji turneju po Dalekom istoku nastavlja posetom Indoneziji, razgovarao je s regionalnim liderima sa kojima se do sada susreo ne samo o Severnoj Koreji, već i o drugim pitanjima, poput prava plovidbe i preleta nad Južnim kineskim morem.

SAD će štititi slobodu plovidbe i preleta ovim vodama, oko kojih se Peking spori s nekoliko azijskih zemalja, rekao je Pens u Japanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.