U trendu

Peskov: Moskva poziva Zapad na razum

MOSKVA – Moskva poziva Zapad na razum, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodajući da Rusija nikada tokom svoje istorije nije nikoga napala.

„Pozivamo vas da se zapitate: koja je svrha da Rusija nekoga napada? Pozivamo vas da se setite istorije. Pa, tako da kažem, neki na Zapadu ne stoje baš dobro sa istorijom, kao što smo se nedavno uverili. Ali podsećamo vas da Rusija nikada tokom svoje istorije nije nikoga napala“, rekao je Peskov za TV Rusija 1.

Istakao je da je Rusija, koja je preživela toliko ratova, poslednja država u Evropi koja uopšte želi da izgovori reč „rat“, prenosi RIA Novosti.

Peskov je dodao da predsednik Rusije Vladimir Putin ne obraća pažnju na zapadne izjave o datumima navodne ruske „invazije“ na Ukrajinu, ali je istakao da je to element provokacije i da dovodi do eskalacije tenzija.

„Predsednik ne obraća pažnju na to, ali generalno takve izjave su, naravno, element provokativnog karaktera. Činjenica je da to direktno vodi ka eskalaciji tenzija“, istakao je Peskov.

Peskov je istakao da su tenzije na liniji dodira u Donbasu eskalirale do maksimuma i da svaka varnica ili manja planirana provokacija može dovesti do nepopravljivih posledica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.