U trendu

Peskov: Putinov Ukaz zbog ograničenja cena ruske nafte do kraja nedelje

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je danas da se ukaz ruskog predsednika Vladimira Putina koji će odgovoriti na odluku Zapada da nametne ograničenje cena ruske nafte očekuje ove nedelje.

„Da, obavestićemo vas čim bude izašao,“ rekao je, Peskov odgovarajući na povezano pitanje o detaljima i datumu objavljivanja ukaza, preneo je TAŠ.

Ruski predsednik Vladimir Putin prošle nedelje je izjavio da Moskva razmatra smanjenje proizvodnje nafte kao odgovor na odluku zapadnih zemalja da uvedu ograničenje na cenu ruske nafte.

„Što se tiče naše reakcije, već sam rekao o tome – jednostavno, nećemo prodavati naftu zemljama koje su donele odluku o ograničenju cene. Razmislićemo o mogućnosti da se smanji proizvodnja ukoliko bude potrebno. Smislićemo nešto dodatno, ako bude potrebno“, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, Rusija razmatra nekoliko opcija kao odgovor, a finalna verzija će se uskoro naći u predsedničkom ukazu.

„Još nije doneta konačna odluka. Posebne mere će biti objavljene u predsedničkom ukazu, koji će biti izdat narednih dana“, dodao je Putin, prenosi TAŠ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.