U trendu

Picula: Evropske institucije dugo upozoravale na rad Medenice

PODGORICA – Privođenje bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice ima potencijala da posluži kao okidač za razbijanje dugog i čvrstog lanca korupcije i organizovanog kriminala u Crnoj Gori, izjavio je izvestilac Evropskog parlamenta Tonino Picula.

Picula je za podgoričku Novu M kazao da su evropske institucije dugo upozoravale na delovanje Medenice, zbog čega, kako je naveo, ne čudi oštra reakcija javnosti.

„U svakom slučaju, ovo privođenje ima potencijala da posluži kao okidač za razbijanje dugog i čvrstog lanca korupcije i organizovanog kriminala. Luka Bar, za ljude koji se bave organizovanim kriminalom već dugo predstavlja bescarinsko područje, područje bezvlašća“, rekao je Picula.

Picula je kazao da je u Luci Bar nekoliko puta razbijen lanac krijumčarenja robom.

„I svaki put je to bilo obeleženo napisima kako je to kraj, ali u najboljem slučaju radi se o početku kraja, jer hobotnica korupcije ima duge krake“, ukazao je specijalni izvestilac za Crnu Goru.

On je istakao da je potrebno stabilno pravosuđe za obračun sa kriminalom.

„Preko je potrebno da pravda i sudstvo u Crnoj Gori prodišu u nekontaminiranom okruženju i zaista se nadam da će sve korumpirane osobe na položajima što pre biti uklonjene iz sudstva“, kazao je Picula, prenela je Mina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar