U trendu

Pirc Musar za prvu posetu inostranstvu odabrala Hrvatsku, pa Berlin

LJUBLJANA – Predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar za svoju prvu zvaničnu posetu inostranstvu odabrala je susednu Hrvatsku, gde će se u Zagrebu sastati sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem.

Pirc Musar, koja je svoj mandat započela krajem prošle godine, u Hrvatsku će optutovati u sredu, a prema saznanjima slovenačke N1 tv., susret sa hrvatskim kolegom biće informativnog karaktera.

Nakon Hrvatske predsednica Slovenije će putovati u Nemačku, iako se, kako se navodi, prema „veoma izglednom planu“ od jesenas pretpostavljalo se da će Pirc Musar posle Zagreba obići zemlje Zapadnog Balkana.

Pirc Musar je u novembru rekla za Radio Sloveniju da prvo želi da poseti Nemačku, koja je najveći trgovinski partner Slovenije.

Tom prilikom je rekla da bi radije putovala u zemlje Zapadnog Balkana umesto u Berlin, usled, kako je kazala, raznovrsnosti dešavanja u regionu, koji je prožet prevelikim tenzijama.

„Naravno, ne zaboravljam na Hrvatsku, ali ona je malo previše involvirana u ono što se dešava u Bosni i Hercegovini, gde će takođe biti potrebno malo smiriti strasti. Ali mene uglavnom brine odnos Srbije i Kosova, tako da će ova turneja vrlo verovatno biti moje prvo putovanje“, rekla je tada slovenačka predsednica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.