najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pirova pobeda Klintonove u prvoj TV debati

Pobeda Hilari Klinton u prvoj debati sa Donaldom Trampov može se smatrati Pirovom pobedom, smatra Milan Krstić sa FPN-a.

Kako je on rekao u Kažiprstu, debata je bila daleko od onoga što se očekivalo, a elementarno su nedostajala sva pravila debate, prenose mediji u Srbiji.

”Hilari jeste ostvarila bolji rezultat, ali razlog za to je i što je Donald Tramp sve vreme bio u defanzivnoj poziciji i propustio je mnogo prilika gde je mogao da poentira”, rekao je Krstić.

Krstić smatra da je Hilari Klinton kroz debatu pokušala da pridobije neopredeljene birače time što se oslonila i na politiku Bernija Sandersa o studentskim dugovima.

“Ozbiljnije se pripremala, dok je Tramp neko ko je više poverenja uložio u sopstvene reakcije. Međutim, oni koji su već za Trampa, oni su za Trampa i vole ga jer je implusivan”, dodao je on.

Tramp se, kako je rekao, dosta povukao u odnosu na preliminarne debate i nije napadao Hilari na ličnoj osnovi, iako je ona to pokušala govoreći da Tramp ne plaća porez.

Krstić kaže da Tramp nije dužan da podnosi javnosti izveštaje o porezu, ali da bi to bilo poželjno s obzirom na poziciju u kojoj se nalazi.

On je rekao da debate mogu da imaju uticaj, ali da takav uticaj nije kao u vreme Kenedija i Niksona, te da će se rezultat znati u foto finišu.

Krstić je rekao i da što se tiče odnosa budućeg predsednika SAD prema Srbiji i Balkanu on će imati i prednosi i mane, ko god da pobedi.

”Ako pobedi Tramp neće biti pritisaka da uđemo u NATO, međutim Klintonova će se više baviti Balkanom”, zaključio je Krstić.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike