U trendu

Plenkovic: Konzistentno radimo na promeni Izbornog zakona BiH

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je stav hrvatske Vlade da Izborni zakon BiH mora da se promeni i istakao da se o tome razgovara sa Hrvatima u BiH i partnerima u međunarodnoj zajednici.

„Mi na tome radimo konzistentno, razgovaramo sa Hrvatima u BiH i partnerima u međunarodnoj zajednici“, rekao je Plenković novinarima u Zagrebu.

On je optužio hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da zloupotrebljava Hrvate u BiH i „zastupa proruski stav“ time što se protivi proširenju NATO na Finsku i Švedsku, prenose Nezavisne novine.

„Mi smo od njega zabrinutiji za prava Hrvata u BiH. To je politička igra čiji je cilj destabilizacija hrvatskih institucija. On zloupotrebljava Hrvate u BiH. Možda ima želju da ni Hrvatska ne ostvari neke svoje strateške ciljeve“, rekao je Plenković.

On je nazvao perfidnom izjavu Milanovića da će smatrati izdajnicima one koji u Hrvatskom Saboru ne budu glasali protiv proširenja NATO na Finsku i Švedsku dok Hrvati u BiH ne dobiju pisanu garanciju da će Izborni zakon biti izmenjen, navode hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar