Pobjeda: Zbog odlaganja vakcinacije letnja sezona već izgublj

PODGORICA – Stanje sa epidemiološkom situacijom i blagovremenom imunizacijom će zasigurno nepovoljno uticati na letnju sezonu 2021, piše podgorička Pobjeda.

List navodi da je turističko tržište u svetu je “živnulo”, ali da turisti već, zbog velikog broja zaraženih i odlaganja vakcinacije, otkazuju najavljene dolaske za Crnu Goru, prenosi portal CdM.

Predsednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Ranko Jovović izjavio je da nesigurnost koju izaziva odlaganje početka vakcinacije protiv COVID-19 ostavlja ozbiljne posledice po percepciju Crne Gore kao bezbedne i odgovorne turističke destinacije.

“Situacija sa velikim brojem zaraženih i trendovi koji su prisutni sada već ugrožavaju i samu letnju turističku sezonu imajući u vidu aktuelnu situaciju. Potrebno je što pre pokrenuti ovaj proces, saopštiti strategiju ne samo vakcinacije već i odnosa prema inostranim turistima kako bi se ona mogla iskomunicirati sa poslovnim partnerima u inostranstvu“, rekao je Jovović.

On je ukazao da ozostanak izvesnosti namera postupanja države i komunikacije može imati teške posledice po crnogorski turizam i dovesti do znatno sporijeg oporavka i rasta nego što je očekivano.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.