U trendu

Podrška iz Brisela: Han postaje ambasador SIM

BRISEL – Evropski komesar za proširenje Johanes Han sastao se u Briselu sa delegacijom Sportskih igara mladih na čelu sa regionalnim predsednikom Zdravkom Mamićem i pružio punu podršku Igrama koje povezuju školarce iz zemalja bivš SFRJ.

Kako se navodi u saopštenju, delegacija SIM upoznala je gospodina Hana sa dosadašnjim aktivnostima realizacije Igara u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, kao i o podršci koju ima od Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Sagovornici su zaključili da je jako važno da deca i mladi kroz ovakav koncept šire prijateljstva, ali i da su Sportske igre mladih manifestacija koja afirmiše zdravije odnose, poštovanje zajedništva i suživota na Balkanu, u interesu zajednice u celini.

Han je ocenio da je sastanak sa Marićem bio vrlo dobar i da SIM kroz sport okupljaju decu iz različitih zemalja iz regiona i dodao je da je projekat SIM velika inicijativa i veoma potrebna!
Evropski komesar za proširenje pružio je punu podršku Sportskim igrama mladih, kao najvećoj manifestacija amaterskog sporta u Evropi u kojoj je učestvovalo u 2018. godini, u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, više od 170. 000 dece i mladih.

Han i Marić su razgovarali o proširenju Igara, priključenjem novih zemalja u SIM porodicu, kao i ostalim vidovima i oblicima saradnje.

Koliko Han veruje u važnost SIM mostova i projekat Igara koji ne poznaje granice, govori i činjenica da je prihvatio poziv i da će postati deo velike porodice ambasadora SIM.
Proglašenje g. Hana za ambasadora Sportskih igara mladih, planirano je da se održi u Beogradu na proleće 2019. godine.

„U duhu širenja Igara, razvoja saradnje i dobrih odnosa u regionu ponosni smo što je g. Han prihvatio naš poziv i što će biti ambasador najlepše Sportske priče“, rekao je Marić.

On je dodao da je jako važno što udruženim snagama možemo da gradimo lepšu i bolju zajedničku budućnost, koja je od izuzetnog značaja za Balkan i region ali i Evropu.

„U ovim vremenima sport i mladi imaju veoma značajnu ulogu i u spoljnoj politici EU pošto, iako ne toliko vidljiva, doprinosi čvršćem povezivanju država, što je posebno važno za sve naše susede“, porucio je Marić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar