U trendu

Policajci u Oklahomi ubili gluvog muškarca – „ignorisao naredbe“

Dvojica policajaca u Oklahomi otvorila su vatru i ubili gluvog muškarca dok im je prilazio noseći u rukama metalnu cev.

Policajci su pucali, jer je čovek „ignorisao policijske naredbe“, prenosi BBC.

Oni nisu čuli njegove susede koji su im vikali da muškarac sa štapom ne može da ih čuje, naveo je policijski zvaničnik Bo Metju.

Ubijen je Magdijel Sančez (35) u okviru policijske potrage za vozačem koji je automobilom udario drugo vozilo i pobegao s mesta nesreće, a pokrenuta je istraga o njegovom ubistvu.

„U ovakvim situacijama, kada postoji oružje, može doci do takozvanog tunelskog vida“, naveo je Metju, dodajuci da je Sancez bio oko četiri i po metra udaljen od dvojice policajaca koji su simultano pucali.

Policajac Kristofer Barns pucao je iz pištolja u istom trenutku kada je drugi policajac Metju Lindzi upotrebio elektrošoker, rekli su ocevici policiji.

Cev dužine 60 centimetara koju je Sančez držao u ruci dok je sedeo na svom tremu je najpre policajcima opisana kao štap.

Komšije kažu da je Sancez koji je bio gluvonem, koristio tu cev i ruke kako bi se sporazumevao sa drugima, ali i kako bi se zaštitio od uličnih pasa koji su prolazili pored kuće u kojoj je živeo sa svojim ocem.

Policija je navela da ubijeni Sančez nije imao kriminalni dosije, prenosi B92.net.

Policajac koji je pucao iz pištolja je pod istragom i suspendovan je, a policajac koji je koristio elektrošoker ostaje na dužnosti. Nijedan od njih dvojice nije nosio kameru na uniformi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.