U trendu

Policija još razmatra koje korake će preduzeti u kampusu

HONGKONG – Portparol policije Hongkonga Kvok Ka-čuen rekao je danas da policija još nije odlučila o sledećim koracima za okončanje situacije na Politehničkom univerzitetu gde su demonstranti zabarikadirani danima, ali je dodao da se još nada mirnom rešenju.

„Pažljivo pratimo situaciju, nastavićemo da prikupljamo informacije i odlučićemo koje ćemo korake da preduzmemo“, rekao je Kvok na konferenciji za novinare.

Upitan da li postoji neki rok za predaju demonstranata, on nije dao konkretan odgovor, a nije odgovorio ni na navode da vlasti planiraju da isključe struju i vodu kampusu pre konačne akcije raščišćavanja.

Procenjuje se da je u kampusu ostalo između 100 i 300 ljudi. Oko 600 njih, uključujući 200 maloletnika, izašlo je danas odatle.

Maloletnicima je posle davanja izjave dozvoljeno da se vrate kućama, dok će svi odrasli biti uhapšeni zbog sumnje da su izazivali nerede i druge oblike nasilja, prenosi AP.

Portparol policije rekao je i da je u jednom drugom kampusu na Kineskom univerzitetu pronađeno više od 3.900 molotovljevih koktela, kao i da očekuje da će na Politehničkom univerzitetu pronaći određenu količinu improvizovanog oružja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar