U trendu

Policija: Napad u Melburnu tretira se kao terorizam

MELBURN – Australijska policija saopštila je danas da je muškarac, koji je napao nožem tri osobe u Melburnu, vozio automobil krcat plinskim bocama, koje su se zapalile, ističući da napad tretira kao terorizam.

Policijski komesar australijske savezne države Viktorija Grem Ešton odbio je da identifikuje napadača, ali je rekao da je reč o muškarcu iz Somalije a čije su „porodične veze veoma poznate“ policiji.

U centru australijskog grada Melburna troje ljudi danas je izbodeno, od kojih je jedna osoba preminula, a muškarca koji ih je napao i vitlao nožem na ulici policija je upucala.

On je kasnije preminuo u bolnici, napominje Ešton.

„Ne verujemo da u ovoj fazi postoji pretnja, ali svakako tretiramo to kao teroristički incident“, rekao je Ešton.

Ešton je dodao da će ponovo biti izvršena procena bezbednosne situacije na obeležavanje Dana sećanja i drugih javnih događaja, koji će se održavati tokom videnda, te najavio da će broj policajaca verovatno biti povećan.

Haos je krenuo u popodnevnim casovima po lokalnom vremenu kada je policija pozvana zbog vozila koje je gorelo u ulici Burk.

Na video snimcima koji su se pojavili na internetu vidi se kako muškarac preti policiji držeci u ruci nešto nalik na nož, a jedan od prolaznika pokušava da ga zaustavi gurajući potrošačka kolica ka njemu.

Jedan od prolaznika Dru Her kazao je za Australijski asošiejtid pres (AAP) da je hodao ulicom kada je cuo eksploziju koja je došla od automobila koji se zapalio i da je potom video „velikog momka kako udara policijski automobil“.

Her je naveo da je „oko 1,93 metra visoki napadac bio obucen u islamsku odecu i imao africki izgled“.

„Policajci su pokušavali da ga obore udarajuci ga palicama, ali on se nije dao“, rekao je očevidac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar