U trendu

Policija traga za četvoro migranata, nisu teroristi

SARAJEVO – Nakon što je grupa migranata pobegla danas iz centra za ilegalne migrante u BiH, koji se nalazi u Lukavici u Istočnom Sarajevu, policija je uspela da pronađe troje, dok se za preostalih četvoro migranata još traga.

Kako je za klix.ba rečeno u MUP Kantona Sarajevo (KS), dva migranta su pronađena na području Republike Srpske, dok je jednog migranta ranije pronašlo obezbeđenje Imigracionog centra za ilegalne migrante u BiH na području sarajevske opštine Novi Grad.

Navodi se da se za dva Alžirca, jednim Sirijcem i jednim Libijcem još traga, a prema najnovijim informacijama iz MUP KS ova lica ne predstavljaju opasnost po bezbednost građana.

„Napominjemo da se ovde ne radi o pet osoba koje bi mogle da predstavljaju pretnju po bezbednost Bosne i Hercegovine, a koje su stavljene pod nadzor u Imigracioni centar i kojima je Služba izdala rešenje o proterivanju i zabrani ulaska u BiH. Navedene osobe nisu učestvovala u pokušaju današnjeg bekstva i nalaze se pod nadzorom u Imigracionom centru“, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Sarajevski portal podsetio je prethodno na ranije izjave ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića da u ovom centru nalazi i pet migranata koji se dovode u vezu sa međunarodnim terorizmom i poreklom su iz Avganistana.

Istragom će biti utvrđeno kako je došlo do ovog bekstva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.