U trendu

Policijski čas u Milvokiju

Posle nereda koji su izbili tokom vikenda zbog ubistva jednog Afroamerikanca, u američkom gradu Milvoki uveden je policijski čas za tinejdžere, saopštile su danas lokalne vlasti.

Gradonačalnik Milvokija Tom Baret je na konferenciji za štampu najavio da zabrana izlaska na ulice za mlađe od 18 godine počinje u 22 sata.

„Pobrinućemo se da se mir i red vrate u ovaj kvart,“ rekao je Baret novinarima.

Smrt dvadeset trogodišnjeg Sajlvil Smita u subotu, koga je ubila policija koja tvrdi da je bio naoružan, razgnevila je građane između ostalog i zato što nalikuje na niz incidenata u kojima su policjaci u poslednje vreme ubili uglavnom Afroamerikance a u neredima koji su usledili uhapšeno je 14 ljudi, oštećena su policijska vozila, zapaljeni drugi automobili, radnje.

„Ulicama su krstarile grupe mladih ljudi. Oni su po mom mišljenju namerno hteli da nanesu štetu ovom divnom kraju, ovom divnom gradu“, rekao je Baret.

Neredi su izbili prvo u subotu kada je grupa od oko 200 ljudi postala nasilna, zbog ubistva Smita, prenosi AFP.

On je bio u automobilu sa još jednom osobom kada su ih zaustavila dva policaja. Smit i njegov saputnik su počeli da beže a policajac je pucao i usmrtio ga kada nije hteo da baci pištolj, tvrde vlasti.

Neredi su se nastavili i u nedelju a u noći između nedelje i ponedeljka u nasilju je povređeno sedam policajcaca.

Političar Kalif Rejni koji predstavlja naselje Šerman park u kome su izbili neredi apelovao je na građane da ostave cigle i pištolje.

„Da, naš kraj ima probleme. Da, nepravedno je što su nam uskraćene ekonomske mogućnosti zbog boje kože i poštanskog broja na kom smo rođeni. Da, previše naših mladih je frustrirano bez nade i okruženo kriminalom. Ali ne možete popraviti krov kuće koja gori,“ rekao je Šerman.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar