U trendu

Politicka ofanziva prema Srbiji, gledamo da sacuvamo zemlju

NJUJORK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da su neki u političkoj ofanzivi prema Srbiji i da je njegov posao za sačuva zemlju.

Vučić je za TV Pink rekao da će na Generalnoj debati svetskih lidera u UN biti do sada najveća zastupljenost zemalja koje će biti predstavljene na najvišem nivou, predsednicima država, kraljevima i predsednicima vlada, čak 150 do 192 ili 193 država članica UN.

„Ovo je najveća zastupljenost u ne znam koliko poslednjih godina ili decenija. Ja nisam ni u kakvoj političkoj ofanzivi, radim svoj diplomatski posao, a u ofanzivi su neki drugi prema Srbiji, a naše je da učino ono što možemo da sačuvamo svoju zemlju“, istakao je Vučić.

Kaže da su neki u Srbiji ranije bili uvek u nekoj ofanzivi, ali da smo mi sve gubili i bivali sve manji i ekonomski slabiji.

„To je moja dužnost, radim posao i za to me plaćaju građani Srbije“, rekao je Vučić i dodao da će biti naporno u NJujorku, ali da veruje da može puno toga da uradi.

Vučić je imao danas sastanak u Njujorku sa kongresmenkom Klaudijom Teni, kopredsedavajućom srpskog kokusa u Kongresu i da kaže da je to izvanredna žena koja razume probleme Srbije.

„Razgovarali smo o snaženju srpskog kokusa i kako da menjamo zajednickci stvari i da veće delgacije kongresmena iz oba doma dovedemo u Beograd i Srbiju. Imali smo dobar razgovor i objasnio sam situaciju u regionu i KiM šta se desasva sa Srbijom. Imali smo nezvanične susrete juče sa privrednicima i već danas i sutra kreću sastanci koji će biti na svakih pola sata“.

Vučić je rekao i da je vreme velikih tenzija i geopolitickcih promena u svetu i da je zato važno što učestvuje na Generalnoj skupštini UN i debati svetskih lidera.

Dodao je da tu može puno kontakata da se ostvari korisnih za našu zemlju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.