U trendu

Položen kamen temeljac za izgradnju novog objekta PU Istočno Sarajevo

PALE – U Palama je danas položen kamen temeljac za izgradnju novog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo, a ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan kaže da je posebno zadovoljstvo da Pale, koje to zaslužuju iz istorijskog razloga, dobiju prvi namenski objekat bilo koje policijske uprave MUP-a Republike Srpske.

Karan je naglasio da će ovo biti prvi namenski objekat jer su do sada vršene različite adaptacije i druga ulaganja u postojeće objekte.

On je rekao da će ovaj objekat u sebi objediniti sve strukture Policijske uprave Istočno Sarajevo i Policijske stanice Pale – od kriminalističke policije, policije do žandarmerije.

„Vrlo važno je da će tu biti smešteni svi naši šalteri i kancelarije gde će građani moći da ostvare sva svoja građanska prava koja su im potrebna“, rekao je Karan i dodao da će u tom smislu ovo biti multifunkcionalan objekat.

Karan napominje da se nastavlja sa ovakvom gradnjom, a vrlo brzo će biti otvoren, takođe namenski objekat Srednje škole unutrašnjih poslova što su veoma značajni kapaciteti.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da je ovo značajan dan za Pale, Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku, jer pokazuje opredeljenost i kontinuitet Vlade Republike Srpske u izgradnji institucija na području Sarajevsko-romanijske regije, prenela je RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.