U trendu

Pomirenje i borba protiv korupcije osnovni zadatak svake vlasti

KOTOR/HERCEG NOVI – Predsednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić je na predizbornim tribinama u Kotoru i Herceg Novom promovisao ideju pomirenja bez obzira na veru i naciju i poručio da je borba protiv korupcije osnovni zadatak svake buduće vlasti u Crnoj Gori.

Mandić je u Kotoru rekao da je Crna Gora bila na lošem glasu zbog bivše odnarođene vlasti koja je koristila državu kao sredstvo za lično bogaćenje. Poručio je da žele izgradnju bogatog društva, ali da se to bogatstvo stiče u normalnoj i zdravoj državi, gde će se poštovati zakoni, kao i da je vreme da se Crna Gora vrati tradiciji.

„Oronuo (Milo) Đukanović i njegova politika nisu više prepreka za ispunjenje narodnih težnji“, rekao je Mandić i istakao da je uvek tražio od ljudi iz Demokratskog fronta da budu pošteni i da nikada nisu prevarili nijednog političkog partnera, niti su ustuknuli pred bilo kojim protivnikom.

„Uveren sam da je narod Crne Gore dobro prepoznao šta se sve dešavalo. Imamo glasanje 2020. godine i kasnije na lokalnim izborima, gde je izgubila politika predvođena Milom Đukanovićem, pa je za očekivati da na ovim izborima bude još ubedljivije poražen“, rekao je Mandić.

Poručio je da je borba protiv korupcije temeljni zadatak za svaku buduću vlast u Crnoj Gori.

„Moramo da se posvetimo radu, zaposlimo omladinu i stvorimo novu vrednost“, naglasio je Mandić.

Vašno je, kazao je, ujediniti zemlju na temama koje život znače.

U Herceg Novom Mandić je poručio da smena Mila Đukanovića sa mesta predsednika Crne Gore znači da je jedan opasni autokratski režim otišao u prošlost.

„Da bi Crna Gora mogla da krene napred, mora se dovesti do kraja borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Imamo obavezu da kroz zakon omogućimo pravosudnim organima da od onih koji su pljačkali državu oduzmu imovinu i stave je na raspolaganje građanima Crne Gore. Tako bi se vratile desetine i stotine miliona evra u državni budžet i time popravila socijalna slika“, rekao je Mandić.

Rekao je da očekuje veliku podršku građana Herceg Novog i istakao:

„Imamo ideju pomirenja koja je okrenuta dobru svakog građanina Crne Gore, nezavisno od vere i nacije. Mi smo jedni drugima najbliži“, poručio je Mandić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar