U trendu

Pomoćnica optužila Kuoma da ju je neprilično dodirivao

NJUJORK – Pomoćnica guvernera Njujorka Endrjua Kuoma optužila ga je da ju je nepilično dodirivao u guvernerovoj rezidenciji, što je najozbiljnija optužba za sekusalno uznemiravanje protiv ovog demokrate do sada.

List Tajms Junion iz Albanija objavio je juče da je žena, koja nije imenovana, bila sama sa Kuomom krajem prošle godine kada je zatvorio vrata, gurnuo joj ruku ispod majice i milovao je. Žena je ovo navodno rekla nekome od kolega kada su Kuomovi zaposleni 3. marta gledali konferenciju za novinare prilikom koje je on izgovorio da nikada nije neprilično dodirnuo ženu, prenosi AP.

Prema navodima, Kuomo ju je pozvao u rezidenciju u Albaniju, rekavši da mu treba pomoć oko mobilnog telefona, prenose novine.

„Nikada nisam uradio nešto slično“, rekao je Kuomo sinoć preko portparola.

Navodna žrtva nije podnela krivičnu prijavu policijskoj upravi Albani.

Guverner Njujorka suočava se sa optužbama za uznemiravanje nekoliko drugih žena i sve hitnijim pozivima za ostavkom ili opozivom nekih kolega demokrata. Kuomo je više puta rekao da neće podneti ostavku.

Pre poslednjih izveštaja, optužbe protiv Kuoma uključivale su kombinaciju tvrdnji da je od radnog mesta stvorio neprijatan prostor za mlade žene, u rasponu od koketnih komentara do nepristojnog poljupca, podseća AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.