U trendu

Ponovo odloženo ročište za zločine u Dobrovoljačkoj

SARAJEVO – Suđenje Ejupu Ganiću i još devetorici optuženih za zločine nad pripadnicima JNA i civilima u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. godine, ponovo je odloženo ovog puta zbog zdravstvenog stanja jednog od optuženih.

To je rečeno Srni u ovom sudu, a Ganićev advokat Lejla Čović rekla je ranije da je ročište, koje je bilo zakazano za danas, odloženo iz nepoznatih razloga.

„Samo su nas obavestili da je ročište odloženo, ali nam nisu rekli razloge“, navela je Čovićeva.

Za napad na kolonu, ubistva, ranjavanje i zlostavljanje pripadnika JNA i civila optuženi su Ejup Ganić, Zaim Backović, Hasan Efendić, Hamid Bahto, Fikret Muslimović, Jusuf Pušina, Bakir Alispahić, Enes Bezdrob, Ismet Dahić i Mahir Žiško, koji su obavljali visoke političke, vojne i policijske dužnosti.

Na ročištu održanom 22. februara svedok Tužilaštva BiH rekao je da su ga nakon zarobljavanja iz kolone u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u prostorijama FIS-a tukli nogama i puškom u više navrata i da posledice tog premlaćivanja trpi i danas.

Svedok, kome je Sudsko veće odobrilo da mu se u javnosti ne otkriva identitet, rekao je i da je od stresa za kratko vreme osedeo, da i danas često ne može da spava i da mu vraćaju traumatične slike koje je preživeo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar