U trendu

Postoji perspektiva prosirenja, ali nemaju svi isti „apetit“

KRANJ – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon Samita EU – Zapadni Balkan u Sloveniji, da postoji perspektiva proširenja, ali da nemaju sve zemlje članice „isti apetiti“ za proširenje.

Vučić je novinarima preneo da je zadovoljan činjenicom da su predsednici i premijeri zemalja EU sa liderima regiona četiri sata razgovarali o budućnosti Zapadnog Balkana, te da se u ime Srbije zahvalio na svoj podrsci i pomoći, brojnim investicijama, novcu koji poreski obveznici EU ulažu u našu zemlju.

Dodao je da se govorilo i o problemima.

„Sve što sam čuo u ova dva dana, danas na Samitu i juče na Samitu EPP, je da postoji perspektiva proširenja, ali da nemaju sve države članice isti apetit za proširenje Unije. Ali, svi su pažljivo slušali glavne aktere i razumeju da postoje strateški interesi EU na prostoru regiona“, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da je za Srbiju zanimljivo i značajno što je moglo da se vidi koje zemlje žele brže proširenje, koje su veći skeptici.

„Ali, čini mi se da smo odgovornom i ozbiljnom politikom sebe predstavilia na dobar način i verujem da u narednom periiodu poziciju u EU možemo da popravimo“, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.