U trendu

Pravosuđe Gruzije demantovalo Sakašvilijevo loše zdravlje

TBILISI – Zdravstveno stanje bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija, koji u zatvoru štrajkuje glađu, je zadovoljavajuće, saopštilo je Ministarstvo pravde Gruzije.

„Mihail Sakašvili prima propisane lekove, njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajudhe. Dakle njegov krvni pritisak je 120 sa 90, a puls 90“, navodi se u saopštenju, preneo je TAS S.

Lični lekar Sakašvilija je prethodno u nedelju saopštio da je zdravstveno stanje bivšeg gruzijskog predsednika pogoršano i da mu je potrebno lečenje.

„Razgovarao sam sa njim pola sata o tome kako da prebrodi noć. Planiram da ga sutra ponovo posetim. Verovatno ćemo morati da ga prebacimo u bolnicu“, rekao je Nikoloz Kipšidze, Sakašvilijev lični lekar, preneo je Rojters.

Sakašvili, koji je osuđen u odsustvu u Gruziji 2018. zbog zloupotrebe ovlašćenja i prikrivanja dokaza dok je bio predsednik, uhapšen je nakon što se, posle više godina provedenih u inostranstvu, vratio u zemlju uoči opštinskih izbora prošlog vikenda.

Sakašvili je uhapšen 1. oktobra nakon što je na svom nalogu na Fejsbuku objavio video snimak na kojem je rekao da je stigao u gruzijski lučki grad Batumi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar