U trendu

Predsednica Gruzije neće pomilovati Sakašvilija

TBILISI – Gruzijska predsednica Salome Zurabišvili saopštila je da neće pomilovati bivšeg predsednika, a sada opozicionog političara Mihaila Sakašvilija nakon što je danas uhapšen u toj zemlji.

Premijer Irakli Garibašvili objavio je vest o hapšenju nakon što je Sakašvili, koji je osuđen u odsustvu po optužbama za zloupotrebu položaja, na svom nalogu na Fejsbuku objavio da se vratio u zemlju i da se nalazi u gradu Batumiju, što su gruzijski zvaničnici prvobitno demantovali, prenosi Rojters.

Bivši predsednik je u ponedeljak rekao da je kupio avionsku kartu za Tbilisi kako bi prisustvovao lokalnim izborima, a kasnije su fotografije njegovih rezervisanih karata bile objavljene na Internetu.

Gruzijske vlasti su više puta saopštavale da će ga uhapsiti odmah po dolasku u zemlju.

Sakašvili je bio predsednik Gruzije od januara 2004. godine do novembra 2013. godine, kada je napustio zemlju nekoliko dana pre isteka svog mandata.

Sakašviliju se stavlja na teret da je zloupotrebio položaj i zataškavao dokaze zbog čega je 2018. godine osuđen u odsustvu na zatvorsku kaznu, a on tvrdi da su sve optužbe protiv njega politički motivisane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.