U trendu

Predsednik Šri Lanke sleteo u Singapur

SINGAPUR – Avion, u kojem se nalazi predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa, sleteo je danas u Singapur, javlja Rojters pozivajući se na podatke o letu.

Radžapaksa, koji je juče pobegao na Maldive usred masovnih protesta zbog ekonomske krize u Šri Lanci, uputio se danas avionom saudijske avio-kompanije za Singapur, a potom će otići u Džedu u Saudijskoj Arabiji, rekli su ranije zvanicnici Maldiva za AP.

Neimenovani izvor iz vlade Šri Lanke prethodno je naveo za Rojters da Radžapaksa može da pošalje svoju ostavku predsedniku parlamenta nakon što sleti u Singapur.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge proglasio je juče vanredno stanje celoj zemlji i policijski čas u pojedinim delovima, nakon bekstva Radžapakse.

Država od 22 miliona ljudi bori se sa ozbiljnom nestašicom deviza koja je ograničila osnovni uvoz goriva, hrane i lekova, što je gurnulo zemlju u najgoru ekonomsku krizu od sticanja nezavisnosti 1948. godine.

Mnogi za to okrivljuju predsednika Radžapaksu, a uglavnom mirni protesti traju od marta.

Nezadovoljstvo se pogoršalo poslednjih nedelja nakon zatvaranja škola i racionalizacije potrošnje goriva, a inflacija u junu je dostigla skoro 55 odsto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.