U trendu

Premijer: Ako neko inicira razgovor – tu smo

PODGORICA – Crnogorski premijer Dritan Abazović tvrdi da nije bilo pregovora o formiranju nove vlade i dodao da će sednica 2. septembra biti dobra šansa da se o tome razgovara, a ako, kaže, neko bude imao inicijativu za razgovor – tu smo.

„Problemi se mogu rešiti samo dijalogom, sve ostalo je primitivizam. Moramo razgovarati jedni s drugima, možda je nekad teško, ali tu smo“, rekao je Abazović novinarima u Pljevljima.

O eventualnoj smeni predsednice Skupštine Crne Gore na sednici Skupštine 2. septembra, Abazović je rekao da „političari u Crnoj Gori žele da obezglave državu“.

„Nema Ustavnog suda, Sudskog saveta, mnoge institucije su u v.d. stanju i vlada je pala. Ako to žele, odlično, samo neka se ne uvijaju u zastave i ne prave patriote i Evropljani. Pokrenut je proces guranja Crne Gore u probleme a to rade jer se plaše pravde“, rekao je premijer vlade u tehničkom mandatu.

Ocenio je da su u proteklom periodu odrađene, kako je kazao, „istorijske stvari“ za Crnu Goru.

„Svaki naredni izbori će biti drugačiji. Započeta je ozbiljna borba protiv kriminala i korupcije, a pojedine krupne ribe su u zatvoru. Ako neko misli da se sve ovo može raditi preko noći, to je neodgovran pristup, ali to se ostvaruje“, rekao je Abazović, preneli su podgorički mediji.

Kao još jedno od rešenih pitanja naveo je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

„Zatvorilo se pitanje Temeljnog ugovor – to su sve velike stvari koje su se desile u prilično nestabilnom političkom sistemu. Mislim da ova histerija koju možete da primetite poslednjih meseci, ataci na mene lično i ta kampanja koja se svakim danom menja, stvara kod mene lično zadovoljstvo jer se ostvarilo što smo obećali“, kazao je Abazović.

Naveo je da ima još puno posla, ali i da je Crna Gora definitivno drugačija u odnosu na 30. avgust 2020.

„Optimista sam za Crnu Goru iako sujeta preovladava u maloj grupici ljudi. Ipak, obruč se steže, a kad se stegne do kraja, Crna Gora će biti mirnija. Ove velike teme tih dana neće imati značaja. Politička tuča će biti oko ekonomije“, kazao je Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.