U trendu

Premijer danas sa liderima partija o rekonstrukciji vlade

PODGORICA – Nakon prvog kruga razgovora o rekonstrukciji vlade, kada je premijer Zdravko Krivokapić odvojeno razgovarao sa predstavnicima stranaka parlamentarne većine, za danas je najavljen sastanak premijera sa predstavnicima svih stranaka.

Lideri stranaka su se saglasili da je rekonstrukcija vlade jedini put za izlazak iz višemesečne političke krize u Crnoj Gori, ali se ne isključuje i mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

”Verujemo da će današnji sastanak biti i uspešan i produktivan”, rekli su podgoričkim Vijestima iz Demokratske Crne Gore.

Zamenik predsednika Pokreta za promjene Branko Radulović kaže da dogovor treba da počiva na kvalitetnoj i reformskoj agendi.

Poručio je da je današnji sastanak od istorijskog značaja i on će, kaže, odrediti kakva i gde će biti Crna Gora za godinu, deset, a možda i duže.

Dogovoru se, piše podgorički dnevnik, nada i funkcioner Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Većina partija je za rekonstrukciju vlade, tako da u izvršnu vlast uđu i političari, čemu se, međutim, protivi GP URA, čiji predsednik Dritan Abazović je, inače, jedini političar u aktuelnoj vladi zadužen za koordinaciju bezbednosnih službi.

Iz URA su više puta rekli da je rekonstrukcija vlade moguća samo na ekspertsko nestranačkom modelu na kome već postoji.

”Prethodno smo se izjasnili da će po pitanju rekonstrukcije Vlade Crne Gore zaključnu reč dati Glavni odbor naše stranke, čija će sednica će biti održana uskoro“, rekao je ranije Abazović.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević novinarima je nakon sastanka u petak rekao da očekuje da će u sredu ili četvrtak imati predlog i ako bude dogovora, insistiraće da se napravi koalicioni sporazum koji će precizirati sva prava i obaveze potpisnika.

Drug krug razgovora o rekonstrukciji vlade najavljen je za podne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar