U trendu

Premijer Fico operisan i u stabilnom je stanju

Slovački premijer operisan je danas u Narodnom institutu za kardiovaskularna oboljenja u Bratislavi, operacija je protekla u redu, njegovo stanje je stabilizovano i trenutno je u šok sobi, izjavio je danas primarijus klinike Kardiohirurgije Mihal Hulman.

„Predsednik vlade i njegova porodica ne žele da saopštavaju i komentarišu dalje informacije o toku operacije i zdravstvenom stanju“, kazao je kratko nakon operacije novinarima portparol Ministarstva zdravlja Tomaš Kuča.

Ni ministar zdravlja Tomaš Druker, ni direktor Instituta Mongi Msoli nisu nakon operacije potvrdili pisanje slovačkih medija da je Ficu uradjen trostruki bajpas.

Slovački premijer smešten je u bolnicu 14. aprila pošto mu je pozlilo tokom redovnog jutarnjeg džoginga sa psom, a u bolnicu je došao sam u pratnji obezbedjenja i zadržan je prvo na posmatranju.

Nema zvaničnog objašnjenja kakva operacija je u pitanju i kada će premijer moći da se vrati svojim obavezama.

Naredne sedmice poslanici slovačkog parlamenta glasaće o poverenju novoj Ficovoj vladi široke koalicije njegovog socijaldemokratskog SMER-a, nacionalista Slovačke narodne stranke, liberalnih predstavnika slovačkih Madjara Most-Hid i male stranke desnice Mreža.

Slovački Ustav ne daje rokove koliko dugo premijer može da se ne pojavljuje tako da bi po mišljenju stručnjaka za ustavno pravo premijer preko telefona u teoriji mogao da vodi vladu čitave četiri godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar