U trendu

Premijer: Godina na izmaku bila je puna izazova

ZAGREB – Hrvatski premijer Andrej Plenković ocenio je danas da je godina na izmaku bila izazovna, sa puno važnih događaja, od ugovora o nabavci borbenih aviona do ukidanja viza za SAD.

Premijer je u otvorenom delu sednice vlade govorio o jučerašnjem boravku članova svog kabineta na zemljotresu ugroženom području Banije.

„Doneli smo niz odluka kojima smo olakšali život svojim sugrađanima, obezbedili smo alternativni smeštaj u kontejnerima i kućicama, tu smo napravili ogroman i brz iskorak“, ocenio je premijer i istakao da je „vlada potpuno stala iza Banije“, prenelis u hrvatski mediji.

Vlada je, kaže premijer, učinila sve što je u njenoj moći da olakša život ljudima na zemljotresu ugroženom području, gde je još oko 5.600 osoba smešteno u alternativnim smeštajima.

Dodao je da je vlada za potrebe tog područja izdvojila više od milijardu kuna.

„Zato smo za danas pripremili program mera koji se odnosi na demografsku i ekonomsku revitalizaciju Banije i cele županije vredan 15 milijardi kuna“, rekao je Plenković i istakao da nema iluzija ili lažnih obećanja da se proces obnove može dovršiti u ekstremno kratkom roku.

To nisu teze koje su ispravne, to su teze koje dovode u zabludu, kaže Plenković i dodaje da je vlada spremna da radi 24 sata na dan, ali da ovakvi procesi zahtevaju i pripremu i vreme i odgovarajući angažman.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.