U trendu

Premijer Lesota biće optužen za ubistvo

MASERU – Premijer Lesota Tomas Tabane biće optužen za ubistvo supruge Lipolelo od koje se razdvojio juna 2017. godine, izjavio je danas visoki policijski zvaničnik, dok je premijer najavio da će podneti ostavku.

Stanovnici Lesota su već bili šokirani, jer je premijerova sadašnja supruga Masesaia optužena početkom meseca za ubistvo, a nakon što je napustila zemlju, preneo je AP.

Zamenik komesara policije Paseka Mokete rekao je da će se premijer sutra pojaviti u Prekršajnom sudu u Maseru da bi se suočio sa optužbom za ubistvo Lipolele Tabanee.

Lider Lesota (80) suočiće se s pokušajem ubistva još jedne osobe koja je u tom trenutku bila sa njegovom suprugom, rekao je Mokete.

On je dodao da su policijske istrage završene i da će uskoro biti optuženo još ljudi.

Tabane je prvi premijer u Lesotu optužen za bilo kakav zločin.

Njegova trenutna supruga je puštena uz kauciju i pojavće se na sudu 17. marta.

Lipolelo se razdvojila od Tabanea, koji je podneo zahtev za razvod kada je ona ubijena u blizini svoje kuće u Maseru u noći 14. juna 2017. godine.

Njena prijateljica Tato Sibola, koja je putovala sa njom u automobilu, pobegla je sa ranama od vatrenog oružja i od tada je u strahu za svoj život prebegla u susednu Južnu Afriku.

Napad se dogodio samo dva dana pre nego što je Tabane preuzeo drugi premijerski mandat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.