U trendu

Premijerka Brnabić danas u Moskvi sa Medvedevim

MOSKVA – Premijerka Srbije Ana Brnabić sastaće se danas sa predsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Medvedevim u Moskvi, gde će potpisati Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije.

To će biti njihov drugi susret ovog meseca, budući da je Medvedev posetio Srbiju 19. oktobra povodom 75.godišnjice oslobođenja Beograda.

Brnabić će sa ostalim šefovima delegacija učesnika sednice Evroazijskog međuvladinog saveta prisustvovati ručku koji organizuje Medvedev, posle čega će obići Inovacioni centar „Skolkovo“ u društvu predsednika Fonda „Skolkovo“ Arkadija Dvorkoviča.

U središtu skolkovskog inovacionog ekosistema je skolkovski Institut za nauku i tehnologiju – Skolteh.

Reč je o međunarodnom institutu koji je integrisan u društvo i industriju.

Skolteh je okružen burnom inovacionom tehnološkom aktivnošću i stratapovima, kao i naučno istraživačkim centrima vodećih teholoških i industrijsih kompanija.

Osnovni razvojni pravci nauke su biotehnologija, informacione tehnologije i inženjering, informacioni sistemi i tehnologije, primenjena matematika i fizika, nauka o materijalima i naftni inženjering.

Brnabić će se tokom svoje posete Moskvi sastati i sa premijerom Belorusije Sergejem Rumasom i predsednikom Evroazijske razvojne banke Andrejem Beljanovim.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.