U trendu

Princ Endrju prvi put odgovara na pitanja o vezi s Epstajnom

LONDON – Britanski princ Endrju prvi put je, u intervjuu za BBC, odgovarao na pitanja o vezama sa osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom, u kojem je priznao da je bila greška što je boravio u njegovoj kući.

Princ Endrju je u jednom od retkih intervjua sinoć za BBC kategorički odbacio navode da je imao seksualni odnos sa Amerikankom Virdžinijom Roberts koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje u vreme kada je bila maloletna.

Ona tvrdi da se to dogodilo tri puta u periodu od 2001. i 2002. kada je imala 17 godina – u Londonu, Njujorku i na Epstajnovom privatnom ostrvu na američkim Devičanskim ostrvima.

„To se nije dogodilo. Apsolutno kategorično vam mogu reći da se to nije dogodilo“, rekao je princ Endrju, navodeći da se ne seća da se sa njom ikada sreo, prenosi BBC.

Princ Endrju već je mesecima pod pritiskom zbog veza sa Epstajnom, 66-godišnjim američkim finansijerom koji je nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje maloletnica u dužem periodu izvršio samoubistvo u avgustu u zatvoru u Njujorku.

Godine 2010. princ Endrju, treće dete kraljice Elizabete Druge, fotografisan je kako se šeta sa Epstajnom u parku u Njujorku, dve godine nakon što je osuđen zbog podvođenja maloletnice.

„Mejl on sandej“ je objavio fotografije princa u Epstajnovom stanu na Menhetnu koje su nastale otprilike u isto vreme, a tim povodom princ Endrju je rekao da je o tome mnogo puta razmišljao i da je na kraju zaključio da je to „definitivno bilo pogrešno“.

Princ Endrju je u intervjuu rekao da žali zbog toga što nije prekinuo veze sa Epstajnom kada se američki finansijer izjasnio krivim 2008. za podvođenje maloletnice na Floridi zbog čega je osuđen na 13 meseci zatvora.

On je, međutim, rekao i da ne žali zbog prijateljstva sa Epstajnom zbog „mogućnosti koja mu je pružena“ da od njega uči o trgovini i biznisu.

Dodao je da, ipak, svaki dan žali zbog toga što se družio sa Epstajnom i posle njegovog izlaska iz zatvora 2010. gde je služio kaznu zbog podvođenja jedne maloletnice na Floridi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.