U trendu

Prošlo je 13 godina: Kim oteo studenta da ga nauči engleski?

Američki student Dejvid Snedon nestao je u Kini 2004. godine. Kineske vlasti proglasile su smrt iako njegovo telo nikada nije pronađeno. Porodica ne odustaje verujući da je još uvek živ.

Dejvid je poslednji je put viđen dok je planinario u gorju Tiger u kineskoj provinciji Junan davne 2004. godine. Od tada mu se gubi svaki trag. Kineske vlasti već su ga proglasile mrtvim verujući kako je pao ili se utopio tokom planinarske avanture. Iako je prošlo već 13 godina od njegovog nestanka, Dejvidova porodica čvrsto veruje da je još uvek živ, a nadu im daje činjenica što njegovo telo nikada nije pronađeno.

The family of a missing American say their son was kidnapped to tutor Kim Jong Un.

Gepostet von Fox News am Mittwoch, 28. Juni 2017

Pre nestanka služio je versku misiju u Južnoj Koreji u sklopu crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana. Kako tečno govori korejski jezik, njegova porodica uverena je da su ga u Kini oteli severnokorejski agenti i odveli svom vođi Kim Džong-Unu da ga Dejvid uči engleski jezik. Prošle godine su se pojavile nove informacije o Snedonu. Iz grupe za pomoć otetim državljanima Južne Koreje, tvrde da su saznali kako da Dejvid, sada pod imenom Jun Bong Su, živi pod strogim nadzorom u Severnoj Koreji. Navodno je, tvrde, oženjen za 37-godišnju Kim Eun Hje sa kojom ima i dvoje dece.

Iz Stejt Departmenta kažu da su razgovarali sa porodicom Snedon, ali porodica tvrdi da je sa njima svaki kontakt prekinut nakon dolaska Trampove administracije. Još u junu Donaldu Trampu poslato je pismo u kom ga mole da se angažuje oko pronalaska Dejvida ali odgovora nema. Sve što Stejt Department za sad tvrdi je da “nema potvrđenih informacija ni saznanja da je Snedon otet u Kini i prebačen u Severnu Koreju gde i danas navodno živi“. Uprkos svemu, porodica ne odustaje pa su otvorili internetsku stranicu posvećenu Dejvidovom nestanku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.