U trendu

Kim Džon Un drastično smršao, krenula nagađanja o njegovom zdravlju (foto)

Severnokorejski lider Kim Džong Un podstakao je dodatne spekulacije o svom zdravstvenom stanju, nakon što su nedavno objavljene fotografije sugerisale da je smršao.

Na fotografijama koje su severnokorejski državni mediji objavili u subotu, Kim je izgledao primetno mršavije, prema oceni južnokorejske novinske agencije Jonhap, prenosi Gardijan.

Portal NK Njuz iz Seula, koji je analizirao fotografije na kojima se Kim obraća na sastanku Politbiroa vladajuće Radničke partije krajem prošle nedelje, navodi da je predsednik Severne Koreje izgleda „značajno izgubio na težini“.

To je bilo prvo javno pojavljivanje Kim Džon Una u poslednjih mesec dana.

Taj portal je juče objavio uvećane slike koje sugerišu da je Kim, za koga se veruje da ima 37 godina, dodatno pritegao kaiš svog omiljenog sata, koji navodno vredi 12.000 dolara.

Fotografije pokazuju da je njegov levi zglob znatno tanji nego na sličnim slikama snimljenim u novembru 2020. godine i u martu ove godine.

Kim, strastveni pušač, imao je problema sa zdravljem, što posmatrači pripisuju njegovoj težini i stilu života.

Južnokorejska nacionalna obaveštajna služba saopštila je prošle godine da se veruje da je Kim težak 140 kg i da je u proseku dobijao 6-7 kilograma godišnje od dolaska na vlast krajem 2011. godine, prenosi NK Njuz.

Iz izveštaja portala nije, međutim, jasno da li je Kimov izmenjeni izgled rezultat bolesti ili svesne odluke da smrša.

Kimovo zdravlje je čest izvor spekulacija. Naime, 2014. godine ga nije bilo u javnosti gotovo šest nedelja da bi se nakon toga ponovo pojavio sa štapom.

Nekoliko dana kasnije, špijunska agencija Južne Koreje tvrdila je da je podvrgnut operaciji uklanjanja ciste sa skočnog zgloba.

Tronedeljno odsustvo prošlog proleća izazvalo je glasine da je teško oboleo nakon operacije na srcu, a neki izveštaji su sugerisali da je čak preminuo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.