Proterivanje Božovića poslednja u nizu pogrešnih odluka

PODGORICA – Proterivanjem ambasadora Srbije Milo Đukanović je pokušao da našteti Srbiji i građanima Srbije, ali je zapravo naštetio Crnoj Gori i njenim građanima, izjavio je danas za Tanjug direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije iz Podgorice Vladimir Pavićević.

Pavićević ocenjuje da je odluka Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore da ambasadora Srbije Vladimira Božovića proglasi personom non grata posledica dezorijentisanosti Đukanovića, nakon što je njegov DPS, nakon tri decenije neprekinute vladavine, razvlašćen na izborima 30. avgusta.

Odlukom o proterivanju srpskog ambasadora, Đukanović je nameravao da pokaže da je on i dalje u stanju da deluje i da se pita, ali je, ističe Pavićević, samo načinio štetu i sebi i drugima.

„Svojim potezom Milo Đukanović je napravio štetu Crnoj Gori i građanima Crne Gore, pokušava da pravi štetu Srbiji i građanima Srbije, a najveću štetu imaće upravo on i njegova partija“, naveo je Pavićević .

To je, istovremeno, poslednja u nizu pogrešnih odluka Mila Đukanovića.

“Očekujem da će nova crnogorska vlada odmah po izglasavanju u Skupštini da povuče ovu odluku. Očekujem i da će nova vlada da radi na unapređivanju odnosa između Crne Gore i Srbije, jer to žele i građani Srbije i građani Crne Gore”, rekao je Pavićević, koji je na izborima bio na listi koalicije “Mir je naša nacija”.

Kako kaže, Đukanović je i do sada previše opteretio Crnu Goru insistiranjem na svađalaštvu i podelama.

“Đukanović je u Crnoj Gori danas simbol nestabilnosti i nereda u društvu. Ostao je bez uporišta kod građana, a u međunarodnoj zajednici bez ozbiljnije podrške”, rekao je Pavićević.

Crna Gora je juče proterala ambasadora Srbije Vladimira Božovića, zbog, kako je obrazloženo, kontinuiranog mešanja u unutrašnje stvari te zemlje, na šta je Srbija reagovala recipročnom merom, uskraćujući gostoprimstvo ambasadoru Crne Gore u Beogradu Tarzanu Miloševiću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.