U trendu

Protest ispred Ministarstva kulture CG

PODGORICA 21. jula (Tanjug) – Grupa gađana predvođena pojedinim liderima opozicije protestovala je danas ispred Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta u Podgorici, zbog, kako navode, skandaloznih naimenovanja u školstvu.

Predsednik saveta Građanske inicijative 21. maj Miodrag Živković saopštio je da su zahtevi okupljenih da se stave van snage odluke koje su, kako kaže, omogućile seču direktora.

„Da se u Skupštini stave van snage sve odluke o imenovanjima jer ćemo tako sprečiti da taj užas svetosavlja zagadi naše obrazovanje“, naveo je Živković.

Aktivista za ljudska prava, koordinator i član Saveta Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković rekao je da im nije stalo samo do smene Rade Višnjić i Goran Kikovića, koji su imenovani za direktore škola u Baru i Beranama, već da traže smenu vlasti.

„Cilj je da razobličimo pseudo građanske i pseudo evropske stukture vlasti. To je obmana Crne Gore. Nije Vesna Bratić sama, ona ima njihovu punu podršku. Svaki ministar, svaki poslanik vladajuće koalicije je Vesna Bratić“, kazao je Zeković, preneo je portal RTCG.

On je naveo da je jedina istinska promena koju traže smena vlade i ove vlasti.

„Samo to može biti promena. Razrešenja nisu ono što mi tražimo, nego tražimo smenu ove vlasti“, rekao je Zeković.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković kaže da neće dopustiti, kako je navela, širenje „četničke, kleronacionalističke ideologije“.

„Oni kojima smo pružili ruku kada im je najteže bilo moraju poštovati državu. Kome se ne dopada, vrata su im tamo. Izdajnicima ovde nije mesto. Ko ne podrži njenu smenu svi su Vesna Bratić. Zvaničnicima Srbije poručujemo: Niti će biti srpskog sveta niti velike Srbije“, istakla je Vuksanović Stanković, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.