U trendu

Prva pomoćnica guvernera Kuoma podnela ostavku

OLBENI – Glavna pomoćnica guvernera Njujorka Endrjua Kuoma, Melisa DeRosa, podnela je ostavku povodom optužbi da je Kuomo seksualno uznemiravao 11 žena.

DeRosa, sekretarica Kuoma, saopštila je u nedelju da napušta funkciju, navodeći da je rad za narod države Njujork „bila najveća čast u njenom životu“, preneo je danas BBC.

Kuomo je nekoliko puta negirao da je uradio išta loše po pitanju optužbi 11 žena i rekao je da će ostati na funkciji, ali bi vrlo brzo mogao da se suoči sa opozivom u skupštini države Njujork.

U izveštaju glavnog tužioca Njujorka, Letiše DŽejms, navodi se da je Kuomo seksualno uznemiravao nekoliko žena i da je prekršio državni i federalni zakon.

DeRosa je pomenuta u izveštaju tužioca 186 puta, u dokumentu ispisanom na 168 stranica.

Ona je optužena da je pokušavala da zataška guvernerove akcije i da je učestvovala u odmazdi protiv jedne od žena koje su optužile Kuoma za uznemiravanje.

U njenoj izjavi od nedelje, nije se dotakla optužbi.

„Za mene su prethodne dve godine bile emotivno i mentalno izazovne. Zauvek ću biti zahvalna za priliku što sam radila sa tako talentovanim kolegama, a sve u ime države“, navela je DeRosa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.