U trendu

Prve fotografije posledica iranskog napada na američku bazu (foto)

Agencija „Blumberg“ objavila je satelitski snimak koji, navodno, predstavlja posledice iranskog raketnog napada na bazu Ajn el Asad u Iraku.

Iran je pritom koristio vođene rakete, pa je Teheran namerno izveo napad tako da Amerikanci koji su bili u bazi ne budu povređeni, navodi agencija.

Ranije je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obraćajući se naciji rekao da će Vašington uvesti nove ekonomske sankcije Teheranu.

Američki lider naglasio je da ne namerava da na iranske napade odgovara pomoću vojske. Takođe je napomenuo da u napadu niko nije povređen, a da je infrastruktura vojnih baza pretrpela manju štetu.

Iran je 8. januara raketirao dve američke vojne baze u Iraku kao odmazdu za američku operaciju u Bagdadu 3. januara, u kojoj je poginuo iranski general Kasem Sulejmani.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. bambi

    Ne treba gadjati i napadati americke baze. Treba krenuti na Ameriku, da se jednom rat vodi na njihovom terenu. I Prvi i Drugi svetski ratovi zapravo i nisu svetstki vec Evroazijskoafricki. Uvek je Amerika ratovala i unistavala i prirodu i ekonomiju i kuce i infrastrukturu sa bezbrizne udaljenosti. Muka mi je vise i od Amerike i od njihovog kapitalisticko robovskog sistema. Sa druge strane ljudi na Bliskom istoku treba vise da prestanu ko budale da se biju, verski da se sukobljavaju i da sednu lepo za sto i da vide sta je sustina stvari. Evo sta je sustina stvari. Amerikanci iz svadjaju, koriste, zatupljavaju, iskoriscavaju, pljackaju. Je li moze taj svet jednom da se ujedini i da kaze pa koga oni prave na budalu?

Napišite komentar