U trendu

Prvi stubovi Plješkog mosta spojeni sa kopnom

PELJEÅ AC – U Komarnom spojeni su danas prvi stubovi PeljeÅ¡kog mosta sa kopnom, a premijer Andrej Plenković je rekao da je ovo vaÅŸan korak u izgradnji koji će sa pristupnim putevima biti dovrÅ¡en do juna naredne godine.

„Godinu i po smo pred funkcionalnim PeljeÅ¡kim mostom koji spaja jug Hrvatske s ostatkom zemlje Å¡to je i naÅ¡ glavni cilj. Ovaj projekt vredan 520 miliona evra, sufinansiran sredstvima EU, zaista je od strateÅ¡kog značaja za Hrvatsku“, istakao je Plenković.

Predsednik Hrvatskih puteva Josip Škorić je rekao da je će most fizički biti spojen sa kopnom do kraja novembra, a onda, dodao je, sledi opremanje mosta što bi trebalo da bude završeno do polovine januara naredne godine.

Prvi stub u moru i onaj na kopnu u Komarnoj povezani su čeličnom rasponskom konstrukcijom dugom 52 metra i teškom gotovo 600 tona, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Tako se već PeljeÅ¡kim mostom moÅŸe proÅ¡etati na prvih pedesetak metara, a kako najavljuju iz Hrvatskih puteva uskoro sledi i nastavak spajanja stubova čeličnim elementima u buduću kolovoznu tragu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)